Onderhoud

Kleine beurt, grote beurt of auto onderhoud volgens het boekje? De voornaamste reden van auto onderhoud is het voorkomen van pech onderweg. Als uw auto goed is onderhouden, dan is de kans op pech namelijk veel kleiner. Onderhoud zorgt er ook voor dat de veiligheid niet in gevaar komt én u hoeft u minder zorgen te maken over dure onverwachte reparaties.

Bij ons kunt u met een gerust hart uw auto laten onderhouden, of u nou een nieuwe of een oude auto hebt. De fabrieksgarantie blijft bij ons namelijk gewoon geldig. U kunt bovendien voor elk automerk en soort auto onderhoud bij ons terecht. Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Kleine of grote beurt

De kleine en de grote beurt zijn termen die nog wel gebruikt worden, maar eigenlijk achterhaald zijn. Een moderne auto heeft een lange of variabele onderhoudsinterval. Daarom is het onderscheid tussen een kleine en een grote beurt vervaagd.

Kleine beurt

Voor de wat oudere auto’s die nog wel een kleine beurt nodig hebben kunnen wij deze uiteraard gewoon uitvoeren. Bij deze beurt worden sowieso de motorolie en het oliefilter vervangen. Daarnaast wordt de auto op een aantal punten gecontroleerd.

Grote beurt

Voor de wat oudere auto’s die nog wel een grote beurt nodig hebben, kunnen wij deze uiteraard gewoon uitvoeren. Bij een grote beurt worden sowieso de motorolie en het oliefilter vervangen. Ook worden vaak het luchtfilter, interieurfilter, brandstoffilter en de bougies (bij benzine auto’s) vervangen. Daarnaast wordt de auto op een groot aantal punten gecontroleerd.

Auto onderhoud op maat

Moderne auto’s hoeven steeds minder vaak naar de garage. Zo zijn er auto’s die volgens de autofabrikant slechts elke 30.000 km naar de garage hoeven voor een onderhoudsbeurt. Maar als de auto dan eenmaal toe is aan een onderhoudsbeurt, is het des te belangrijker dat wij aandacht hebben voor de juiste zaken.

De fabrikant van jouw auto geeft in het onderhoudsboekje aan welke onderdelen bij welke kilometerstand onderhoud vergen. Of de auto geeft het zelf aan. Wij gaan een stapje verder. Wij kennen vaak de klanten en weten hoe de auto gebruikt wordt. De theorie uit het onderhoudsboekje komt misschien wel niet helemaal overeen met de dagelijkse praktijk.

Autobedrijf Struik biedt nog een belangrijk voordeel. Naast dat wij werken volgens het fabrieksonderhoud, werken wij onder andere met onderdelen van hoge kwaliteit. Dezelfde onderdelen die de fabrikant van uw auto ook gebruikt. Daarnaast kennen onze opgeleide monteurs jouw auto letterlijk van binnen en buiten. Dat geeft ons een technische voorsprong.